Misafir Kullanıcı
Misafir Kullanıcı

27 Ekim 2021

Merhaba
Alttaki iki ornekten hangisini tavsiye edersiniz

Siteadi.com/deneme
Siteadi.com/deneme/

Klasor sonunda slash olmali mi olmamali mi

Misafir Kullanıcı
Misafir Kullanıcı

21 Ağustos 2021

Blog yazılarının url sonlarına otomatik rakam/sayı ya da harf-sayı nasıl ekletebiliriz? bunun için bir eklenti ya da başka bir yol var mıdır?

Misafir Kullanıcı
Misafir Kullanıcı

10 Şubat 2021

Merhabalar, WordPress bir web sitem var siteadi.com/icerik yazıp yayına aldığımda URL adresi siteadi.com/icerik/ şekline geliyor. Yani URL sonuna otomatik olarak / işareti ekleniyor. Bunun bir sebebi var mı? Bu şekilde olması olumlu bir etki yaratır mı yoksa kaldırmam gerekir mi?

Misafir Kullanıcı
Misafir Kullanıcı

8 Temmuz 2020

haberbucuk.com web sitemde TR EN dilleri var. TR dilinde haber / dünya(katagori dünya alt katagorisi yerel)yerel, EN dilinde ise news /world(katagori world alt katagorisi)asia-avrupa-russia gibi dilleri bulunuyor.

1. Ben bunu tüm dünyaya açık olduğunu nasıl anlarım?
2. Tüm dünyaya açık ise Google bu duruma nasıl bakıyor ve ben nereden bakabilirim?
3. EN dilinde yaptığım saçmalık mı yoksa sayfaya ekstra her dile göre mi eklemeliyim?
örneğin TR, EN, RUS, ALMANCA gibi..
Sizin şahsı yorumunuz nedir?

Misafir Kullanıcı
Misafir Kullanıcı

18 Mayıs 2020

Uzun süredir kırılmaların fazlaca olduğu bir URL şekliyle ilerliyoruz. Bu şekilde fazlaca kırılma yaşanan binlerce içerik var. Bu durum Google'a kötü etki ettiğinden bir yönlendirme sistemiyle aradaki kırılmaları kaldırarak sadece alan adı ve içerik adı şeklinde düzenlemek istiyoruz.

Örneğin:

ornekdomain.com/kategori/altkategori/icerikbasligi.html

Yukarıdaki URL'yi şu şekilde yönlendirme ile düzenleyelim istiyoruz:

ornekdomain.com/icerikbasligi.html

Merak ettiğimiz, bu şekilde bir düzenleme sonrası Google tarafından indekslenmiş ve ilk sayfada olan içeriklerimizin sıralamasında bir sorun olur mu? Sayfaların otorite puanlarında ya da hızlarında yönlendirme kaynaklı bir düşüş yaşanır mı? Ve WordPress için önerebileceğiniz bir sistem var mı?

Teşekkürler.

Misafir Kullanıcı
Misafir Kullanıcı

19 Şubat 2020

Sitemde oluşturduğum sayfalar da firma id kullanıyorum doğal olarak çıkan sonuçlar /firma/10714/fatih-ticaret-malatya/ şeklinde oluyor bunu rich snippet ve seo anlamında değerlendirecek olursanız /firma/fatih-ticaret-malatya/ şeklinde kullanmamın bir yararı olur mu yada bu şekilde bir zararı olur mu?

Misafir Kullanıcı
Misafir Kullanıcı

23 Eylül 2019

benim merak ettiğim konu SEO uyumlu URL yapısı ile ilgili. Aşağıda yazdığım URL adreslerinden SEO için daha uyumlu olanı hangisidir. Bilgilendirirseniz sevinirim.

siteadiniz.com/bambum-picanti-cam-matara-500-ml-egzotik-desen4_25176.html
siteadiniz.com/urun/bambum-picanti-cam-matara-500-ml-egzotik-desen4

Misafir Kullanıcı
Misafir Kullanıcı

9 Eylül 2019

blog sitesinde yayınlanacak herhangi bir makalenin URL yapısında kategorilendirme yapılmalı mıdır?
Örneğin; 'en-iyi-kemer-restoranlari' adlı makale için URL yapısında 'siteadiniz.com/antalya/kemer/en-iyi-kemer-restoranlari' şeklinde bir kategorilendirme ne kadar doğru olur? Bu kategorilendirme E-Ticaret siteleri için zaten doğru olan kullanım şekli ancak bir blog sitesi için doğru mu?

Misafir Kullanıcı
Misafir Kullanıcı

15 Ağustos 2019

Bir haber sitesinde kaynak verirken URL kısaltma linkleri kullanılabilir mi?

Misafir Kullanıcı
Misafir Kullanıcı

7 Ağustos 2019

Google üzerinde gözüken link .sql de vs. her yerde aradım. Ama öyle bir yazı yok. Bunu değiştirmenin farklı bir yolu var mı? Kısaca Google'da gözüken linkin adını değiştirmek istiyorum.

Misafir Kullanıcı
Misafir Kullanıcı

24 Haziran 2019

Türkçe içerikli sitenin URLsinde İngilizce kelime kırılım ve kelimelerin bulunmasının avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Örnek vermek gerekirse: ornekdomain.com/article/seo-uyumlu-url-yapisi-nasil-olmalidir

Misafir Kullanıcı
Misafir Kullanıcı

6 Mayıs 2019

PHP alt yapısı ile kullanıcıların içerik yazabildiği bir site oluşturdum. Girilen yeni gönderiler veritabanına kayıt oluyor ve ziyaretçi tıkladığında veritabanından foksiyonlarla çağırılıp gösteriliyor. URL adresi ise şöyle görünüyor; siteadiniz.com/index.php?konu=istanbulda_gezilecek_yerler
Yani her gönderi için ayrı bir sayfa yok, dolayısıyla sitemap.xml'de sadece index.php var. Google bu şekilde URL adreslerini indexleyebilir mi? Yoksa her yazı için sayfa oluşturmam mı gerekir?