Misafir Kullanıcı
Misafir Kullanıcı

4 sene önce  |  1902 Görüntülenme

WordPress üzerinde kurulu bir moda blogumuz var. Burada paylaştığımız içeriklerle ilgili sadece etiket girerek paylaşım yapıyordum. Daha sonraları başka bir blogger arkadaşımın tavsiyesi ile bir SEO eklentisi kurdum. Bu eklentideki tavsiyelere uyarsam arama motoru sonuçlarında daha başarılı olacağımı SEO'da faydalı olduğunu söyledi.

Tavsiye üzerine kurduğum SEO eklentisinde her yazının alt kısmında meta description bir bölüm var. Burada anladığım kadarıyla benim yazımın giriş kısmını alıp oraya koyuyor ve bunu arama sonuçlarında gösteriyor. Fakat bunun faydası nedir? Dikkat edilmesi gereken bir nokta var mıdır? Varsa nelerdir? Bunları bilmiyorum.

Beni Meta Description Nedir konusunda detaylı bilgilendirebilirseniz sevinirim.

  • 1
  • 1
  • Meta Description Ne Demek? için Yanıtlar

      SEO Hocası
      Seo Hocası

      26 Mart 2020, 17:43

      1

      Sorunuzu cevaplamadan önce Meta Description hakkında bilgi vermek isterim.

      Meta Description, kullanıcılara bir sayfanın kısa özetini veren, sayfanız ile alakalı olduğu taktirde sıralama faktörünüze etki eden ve kullanıcılar tarafından tıklanma oranınızı çıkarma potansiyeline sahip bir etikettir.

      Uygun ve doğru şekilde yazıldığında meta description etiketi, arama motoru botlarına sayfanızın bir arama sorgusunu karşılayabileceği ve aynı zamanda kullanıcıların siteyi ziyaret etmesini sağlayacağını bildirmektedir. Hem ziyaretçi hem de arama motorları için sayfanızın potansiyel bir ziyaretçi için neler yapabileceğini göstermek üzere meta description oluştururken aklınızda bulunması ve dikkat edilmesi gereken birkaç nokta bulunmaktadır. Bunlar;

      - Hiçbir sayfadaki meta açıklama ile aynı olmayıp tekrarlanmamalıdır.
      - Basit ve anlaşılabilir kılın
      - Sayfanızın asıl amacını 110-130 karakter arasında özetle belirleyiniz.
      - Odak anahtar kelime, odak anahtar kelimeye, türevlerine ve markanızın ismine cümlenin sonunda veya uygun bir yerde ekleyin.

      Bu kriterlerin göz önünde bulundurularak Meta Description kullanımı, yukarıda da bahsettiğim gibi sıralamanıza etki edecek faktörler arasındadır.

      Mustafa Uzun
      Mustafa Uzun

      10 Aralık 2019, 12:11

      1

      Meta description, bir sayfanın içeriğini özetleyen yaklaşık ve ortalama 155 karakterden oluşan bir açıklama metni ve aynı zamanda HTML’deki bir etikettir. Arama motorları, meta description arama sonuçlarında çoğunlukla aranan öbek açıklama içinde olduğunda gösterirler, bu nedenle meta açıklamayı optimize etmek SEO için çok önemlidir.

      HTML Şekilde Meta Description Örneği;

      meta-description

      Ozan Can
      Ozan Can

      6 Eylül 2019, 11:56

      1

      Meta Description, arama motoru sonuç sayfasında (SERP) site başlığı ve website adresi altında yer alan açıklama kısmıdır. Meta Description, sayfa başlığı gibi her sayfada farklı olması gereken bir açıklama metnidir. Bu nedenle oluşturduğunuz her sayfaya özel o sayfanın amacını en iyi açıklayacak şekilde 50-160 kelime aralığında bir meta description'ı kullanacağınız eklentiler aracılığıyla veya manuel olarak oluşturmanız gerekmektedir. Meta Description kullanımının avantajları ise hem SEO açısından ilgili sayfayı arama motorlarına tanıtmış olmamız hem de kreatif ve web sitesini ziyaret etmeye yönlendirecek şekilde yazılması durumunda, web sitemizle olan etkileşimleri (CTR) arttıracak olmasıdır.

      Aydanur Tepe
      Aydanur Tepe

      6 Eylül 2019, 11:30

      1

      Meta Description, site genelinde her sayfa özelinde belirlenmesi gereken kısa ve öz açıklama kısmıdır. Arama sonuçlarında Title(başlık) ve URL adresinin altında yer alır. Kod tarafında ise; .. arasına eklenmelidir. Meta Description, içerisinde anahtar kelimemizi bulundurmalı ve 50 -160 karakter arasında olmalıdır. Amacımız kullanıcının sitemizi ziyaret etmesini sağlamak olduğu için dikkat çekici bir açıklama bu konuda bizlere yardımcı olacaktır.

      Fatih D.
      Fatih D.

      2 Ağustos 2019, 14:47

      1

      Meta Description, web sitesindeki her sayfa için bağımsız olarak tanımlanabilen, ilgili sayfanın kısa özetini içeren bir kod parçasıdır. Meta Description’ın 50-160 kelime uzunluğunda olması idealdir. Meta Description kullanmanın temel amacı, SERP’de başlık, web sayfasının linki ve hemen altında meta description’ı kullanıcılar göreceğinden ötürü teşvik edici bir açıklama ile kullanıcıların web sayfanıza girme ihtimalini arttırmasıdır.

      Meta Description Kod Örneği;

    Cevapla

    Meta Description Ne Demek? Sorusunu Cevapla