
9 sene önce | 2040 Görüntülenme
yaklaşık 2.5 yıl önce hit kaynağı güncel arananlar, sınavlar, sağlık, oyun vb. olan karma kategorilerden oluşan bir genel-güncel WordPress blog sahibiydim. Hiti 20-30k tekile kadar yükselmişti. Ancak site 1.5 - 2 sene önce o sıralar ilgilenemediğim için kapandı. Domaini elimden çıkarmadım, aynı format ve domainle 1 ay önce siteyi sıfırdan tekrar kurdum, günlük ortalama 4-5 özgün içerik girerek yüz küsür makale yazdım. İndexlenmede sıkıntı olmamasına rağmen hitim 40 tekilin üstüne çıkmıyor. Site içi optimizasyonunu iyi yaptığımı düşünmeme rağmen içeriklerim aramalarla en bağlantılı title başlığıyla bile Google'da arka sayfalarda. Bununla ilgili sorularım şu şekilde:
1- Sitenin hit aldığı dönemlerde sitem bir çok forum sitesinden yönlendirme aldı ve bunların bir çoğu dışarıda bu çöp veya orta dereceli sitelerde hala duruyor. Bu linkler zararlı mıdır? Aynı domaini kullanıyor olmam yanlış bir seçim mi, sıfır bi domainle mi başlamalıydım?
2- Google Search Console'da 2 sene önceki linkler bulunamadı olarak hala listeleniyor -Google'da eski indexlerin hepsi silinmiş olmasına rağmen-. Bu Tarama Hataları kısmındaki bulunamadı hatası veren linklerin listelenmesi zararlı mıdır veya çözümü nedir?
3- Şu anki algoritmaya göre sitenin belli bir kategori üzerinde yoğunlaşmayıp genel bir blog olması yanlış bir seçim midir?
4- Domain eski olmasına rağmen site yeni sayıldığı için backlink, tanıtım yazısı çalışması yapmamam gerektiğini düşünüyorum, sizce yapmalı mıyım?
Sorularım bu kadar, yakın zamanda kitabınızdan da sipariş vereceğim hocam, orada kafamdaki diğer soruların da cevaplarını detaylıca bulacağıma eminim, çalışmalarınızda başarılar.
2 Şubat 2015, 21:12
Sorularınıza sorduğunuz üzere maddeler halinde cevap verelim. İlk önce bir web sitesi kapanmış ve üzerinden 1,5 yıl kadar bir süre geçmişse doğal olarak bütün indeksleriniz silinmiş ve sitenize gelen bağlantıların tamamı kırık olarak nitelendirilmiştir. Burada dikkat etmeniz gereken dış linkleri filtrelemenizdir.
1- Linkleri kontrol edin, hata sayfanıza link gelmesini engelleyin.
2- Bu içeriklerin tamamını 404 sayfasına yönlendirmeli ve 404 sayfanızın robots etiketine de "noindex, follow" eklemelisiniz. Sorununuz bir süre sonra düzelecektir.
3- Eğer siteniz için düşündüğünüz bir plan varsa algoritmalara pek fazla takılmamalı, hedefinize doğru ilerlemelisiniz.
4- Tanıtım yazısı ve sosyal medya üzerine bir plan veya kurgu yapabilirsiniz. Buradaki planınız sitenizi tekrardan dünyaya tanıtmak olmalı....