
9 sene önce | 1674 Görüntülenme
Bu konuyu aradım taradım tatmin edici cevap bulamadım ve size yazmak istedim.
E-ticaret sitem için çok fazla subdomain açmak doğru mudur bu rakam şimdilik 150'den fazla, örnek;
bilgisayar.webtures.com WordPress kurulu
ceptelefonu.webtures.com WordPress kurulu
notebook.webtures.com WordPress kurulu
hocam bu şekilde tüm markalar adı ile subdomain açtım ve WordPress kurdum. Temayıda E-Ticaret sitemin görünümüne benzer yaptım. Ve haftalık olarak özgün içerik giriyorum ilerleme kaydettin mi diye sorarsanız henüz bir bellirti yok.
soru-1: bu kadar çok subdomain Google gözünde zararlımı (Google botların gelmesine engelleyici bir unsurmudur? )
soru-2: blog.webtures.com' günlük özgün içerik giriyorum, ana sitemin önüne geçmeye başladı ( ana siteden bloğuma bir yönlendirme yapmadım tüm linkelemer ana siteye 2 link olarak yaptım...)
soru 3 : Yanlış yol mu izliyorum?
soru-4 : şimdilik 35 ücretli WordPress tabanlı blog kurdum. yine aynı şekilde özgün içerik girilmekte, ve henüz linkleme yapmadım sadece ürün hakkında makaleler paylaşıyoruz. Sormak istediğim şey; ana sitem için sosyal medyayı kullanyorum bu 35 paravan blogun (webtures.net, com.co varsayalım) footer alanına bilinen (face, twit, google+, pinterest) 4 sütun açıp sosyal sitelerde paylaşılan son konuları dönmesini sağlarsam bir spam etkisi oluşturur mu?
umarım anlatabilmişimdir.
Ayrıca güncel Türkçe Google search console görsel kaynak varsa linkini paylaşabilir misiniz? hizmetinizden dolayı çok teşekkürler...
30 Ekim 2014, 19:48
Öncelikle Sub-Domain'i açıklayalım. Subdomain bir ana domain altında açılan, yeni bir site değeri gören bir alt domaindir. Bu dizin içerisinde açılan altdomainler yeni site olarak değer görür ve her şey bu domain içerisinde bu şekilde sıfırdan yapılanır.
Sorularınıza da maddeler halinde cevap verelim.
1- Sub-domain Google gözünde asla zararlı değildir, istediğiniz kadar açabilirsiniz yalnız açtığınız subdomainler hiçbir siteyle aynı içeriği paylaşmamalıdır. Örnek olarak WordPress ana sitesinin altında onbinlerce subdomain bulunmaktadır. Aynı durum blogspot için de geçerlidir.
2- Eğer sub-domain ve ana domain aynı anahtar kelime hedeflerini taşıyorsa bu durum normaldir. Hedef olan anahtar kelimeleri subdomain'ler üzerinde paylaştırmanız gerekmektedir. Aynı anahtar kelimeye çalışırsanız bu yer değişimi tüm subdomainler için hatta etiket sayfaları için dahil olacaktır.
3- Footer backlink kesinlikle kullanmamalı, yan sayfalar içerisinden tanıtım yazısı destekli ana sitenizi desteklemelisiniz.
Google site yöneticisi araçları üzerinde yardım istediğiniz konuyu da bildirirseniz bu konuda da yardımcı olacağız.