Misafir Kullanıcı
Misafir Kullanıcı

10 yıl önce  |  1529 Görüntülenme

Selam,

1-)Sitemin robots.txt dosyasında?sort=p.model&order=ASC gibi URL leri kaldırmak için Disallow: /*sort* şeklinde bir komut kullandım bu doğru mudur Google Search Console'dan baktığımda komutun robots dosyasına işlendiğini görüyorum ancak URL ler halen kaldirilmamış nekadar sürer acaba dersiniz.

2-) 5 adet gen.tr uzatılı domain ile a class hosting aldım yeni sitelere yaklaşık 1 aydır hergün güncel içerik giriyoruz link çıkışlarını artık yabalirmiyim makalelerin içerisinden ve ana sitedeki blog içeriği ile ilgili kategoriye foter link çıkışı yapmamda sakınca olur mu.

3-) Ana site ve bloglar üzerine pr değeri 5-6 gibi olan imleme sitelerinden azar azar çıkış yapmanın bir sakıncası olur mu çoğu formda imleme yapmayın yazıyor ancak kontrollü bir şekilde yapılan çalışmalardada sıkıntı olur mu dersiniz.

4-) blogspotan almış olduğum bloğumu blog.ornekdomain.com şeklinde dnslerini ayarladım ve şu an bu şekilde çalışıyor blog.ornekdomain.com üzerine yapılacak çalışmalar ana siteyi etkilermi bir risk teşkil edermi?

5-) Sitemdeki ürünlere verdiğim her etikette cannonical URL belirtiliyor her etiket aşağıdaki şekilde bu uygulama doğrumu dersiniz.

Etiketin bulunduğu URL : http://ornekdomain.com/deneme

Etiket_adi ---- http://ornekdomain.com/etiket_adi

Cannoical URL ---- http://ornekdomain.com/etiket_adi

6-) 404 sayfalarında noindex ve noffolow değerlerini kullandım ancak 1 hafta oldu halen 404 sayfaların URL leri index ten kalkmadı bu nekadar sürer.

  • 1
  • 1