Misafir Kullanıcı
Misafir Kullanıcı

9 yıl önce  |  2178 Görüntülenme

Yaklaşık üç hafta önce yepyeni bir domain ile bir şarkı sözü sitesi açtık. Site Google'nin gözüne 1 hafta içinde girdi ve sitemapdan gönderdiklerimizi dizine eklemeye başladı. 2 Hafta sonra 2k indeximiz olmuştu. Sonra sitenin /forum alt dizinine forum kurduk. Ardından kurduğumuz forumun linkini sitemap'a ekledik. 1 Hafta sonra ise Google sitemizi banladı: "Manuel Işlem: Katma değeri düşük olan veya hiç değer katmayan içerik".
Sebebi tahminimce forumun içindeki takvim gibi boş sayfa içeren bölümler. Velhasıl böyle bir ceza aldık.

Ardından forumu sildim siteden. Google URL kaldırma ile forum dizinini sildim komple. Sonra inceleme talebi gönderdik, reddedildi. Ardından siteyi komple sildik. Onun yerine basit bir wp blog kurduk. Bir adet yazı paylaştık ve talep gönderdik, yine reddetti. Ayrıca arama sonuçlarında hala eski siteden 3k ya yakın index duruyor.

Bu manuel işlemden kurtulmak için sırasıyla ne yapmamız gerekiyor? Siteyi sildik ve şu an blog kurulu. Eski indexleri nasıl sileriz? Sitenin domaini çok güzel ve başka projelerde değerlendireceğiz ama banın kalkması şart. Uzman olarak hertürlü tavsiyelerinizi merakla bekliyoruz hocam. Allah işlerinizde kolaylık versin. Teşekkürler..

  • 1
  • 1