Misafir Kullanıcı
Misafir Kullanıcı

8 sene önce  |  2142 Görüntülenme

Çalıştığım firmanın E-Ticaret sitesinin subdomainene WordPress blog kurdum. Ana domaine script ücretli olduğu için başka bir script kurulumu izni verilmedi.

Birkaç makalede okumuştum. Blog.***.com ve ***.com u Google farklı domainler olarak algılar diye. Şimdi bildiğiniz gibi E-Ticaret siteleri fazla içerik girilemeyen siteler. En fazla ürün detay yazıları yorumlar vs.

Site özgünlüğü açısından blog subdomaininde yazı yazmak bize ne kadar fayda sağlar? Blog başlıklarımı E-Ticaret sitemin anasayfasına inclube ile çekmelimiyim? Anasayfamızdan bloga link verdim bu ne kadar doğrudur

  • 1
  • 1
  • Subdomaine Blog Kurmanın Faydası için Yanıtlar

      Atalay Sidar
      Atalay Sidar

      28 Temmuz 2015, 11:53

      1

      Sizinde bahsettiğiniz gibi subdomainler ve domainler Google gözünde birbirinden bağımsız web siteleri olarak algılanırlar. Daha detaylı örnek vermek gerekirse herhangi bir domainin size ait olduğunu Webmaster tools üzerinden doğrulamak için Google sizden aitlik istemektedir. Aitliğini doğruladığınız herhangi bir domainin alt domain ismini de eklerseniz sizden bu domainin de size ait olduğunu doğrulamanız için tekrar aitlik istemektedir. Bunun dışında Ahrefs aracı üzerinde yapacağınız backlink analizinde www'lu ve www'suz olarak sorgulama yapın, ek olarak subdomain'e de sorgulama yapınız. Hepsinin çıkarttığı sonuçlar farklı olacaktır.

      Kısacası Google gözünde

      http:// www. siteadresi

      http:// siteadresi

      http:// subdomain.siteadresi

      Bu alan adlarının her birisi farklı birer alan adı olarak algılanmaktadır. Yine bu alan adlarının Trustrank değerlerini de kontrol ederseniz farklı değerler göreceksiniz. Bu sebebten ötürü blog sayfalarının subdomain yerine alt klasör şeklinde açılmasını tavsiye etmekteyiz. Alt klasör şeklinde açıldığı zaman site içerisinde sürekli bir güncelleme var mış gibi görünmekte ve sayfa sayısı sürekli olarak artmaktadır. Bu durum da Google gözünden kaçmayacağı için indeks alma aralığınız da doğal olarak artış gösterecektir. Ayrıca blog sayfalarınızdaki yazılar domain gücünden faydalanarak SEO anlamında size daha yararlı olacaktır.

      Subdomain olarak açıldığında ise bu Google gözünde farklı bir web sitesi olarak algılanacağı için bir nevi sıfır bir domain alınmış gibi bir durum oluşacaktır. Fakat E-Ticaret sitelerinde bazı yazılımsal sebeplerden dolayı alt klasör şeklinde açılmamaktadır. Bu durumda blogu aktif tutarak bu subdomain üzerine de SEO çalışmaları yapmanız sizin açınızdan faydalı olacaktır. İlgili sayfalar veya kategoriler üzerinden kendi web sitenize link çıkışları yapabilirsiniz. Ana domaininizde Blog yazıları gibi bir bülten oluşturup kullanıcılarınızı blog sayfalarınıza yönlendirebilirsiniz.

    Cevapla

    Subdomaine Blog Kurmanın Faydası Sorusunu Cevapla