Web sitenizi otomatik olarak analiz edebilmek adına belirli toollara ihtiyacınız vardır. Chrome web mağazası sizlere tek tıklama ile SEO çalışmalarınızda yardımcı olacak birbirinden farklı çeşitlerde SEO tool eklentileri sunmaktadır.
Bizde sizler için, hemen Chrome tarayıcınıza eklemeniz gereken, SEO çalışmalarınızda sizlere büyük rahatlık sağlayacak eklentileri bu içeriğimizde toparladık.

Chrome Seo Eklentileri

 

  • 1.SEOpera

    seopera

    SEOpera Meta Tools, Webtures SEO Araçları projesinin son ürünüdür. Kolay kullanım ve birçok SEO verisini tek bir ekranda göstermesiyle oldukça başarılı bir SEO eklentisi olarak karşımıza çıkıyor. Web sitelerinin arama motoru botlarına verdiği bilgilerin hemen hemen hepsini bir arada gösteren bu tool SEO uzmanları için oldukça faydalı. SEOpera'yı bu link üzerinden kolaylıkla Google Chrome web mağazasından indirip, kurabilirsiniz.
    SEOpera Meta Tools eklentisinin bize sundukları;

  • Meta Title etiketleri,
  • Meta Description
  • Canonical Tag
  • Robots Tag
  • HTML Lang 
  • Robots.txt
  • Sitemap.xml
  • URL ve birçok veriyi SEOpera kullanarak erişebilirsiniz.
  • 2. Mangools

mangools 1
Bir sayfa hakkında tüm bilgileri bulmanız gerekiyorsa bu konuda sizlere Mangools eklentisi yardım edecektir. Ücretsiz bir tool olan Mangools’da eğer ki hesap oluşturursanız daha fazla veri alabilirsiniz.
Bu eklentiyi web tarayıcınıza indirim kurmanız için sizlere birkaç neden:

  • Sizlere genel SEO metriğinizi gösterir.
  • Sayfanın backlinklerini gösterir.
  • Site içi SEO’nuzu analiz edebilirsiniz.
  • Sayfa hızını gösterir.
  • Internal Linkleri ve bu linkler durum kodlarını sizlere gösterir.
  • Sıralamanızı gösterir.
  1. 3. SEO Quake

seoquake
SEMrush, SEO sektörünün önde gelen liderlerinden biridir ve hiçbir SEO eklentisi listesi SEOQuake Chrome eklentisi olmadan tam olarak olmaz. Bu, SEO’nun tüm önemli yönlerini elde etmenizi sağlayan kapsamlı eklentilerden biridir.
SEOQuake birçok yapılandırılabilir seçenekle birlikte gelir ve SEMrush hesabı ile kullanıldığında sizlere daha fazla detaylı bilgi sunmaktadır.
SEOQuake, arama sonuçlarınızdan sizlere bazı harika SEO istatistikleri sunacaktır. Ayrıca site içi SEO, backlink, sosyal medya paylaşımı gibi farklı konularda da sizlere veri göstermektedir.
Bu eklenti ayrıca bireysel yayınlar için sosyal medya istatistiklerini de göstermeye başlarsa kişisel olarak daha fazla tercih edilmeye başlanacağını öngörmekteyiz. Bu, birçok sosyal medya sevgisini alan blog gönderilerini bulmamıza yardımcı olacaktır. Ama bu işlev de olmadan da kapsamlı bir eklenti arayışı içerisindeyseniz sizlere web tarayıcınız üzerine kurup, kullanmanızı önermekteyiz.

  1. 4. SEO Minion

seo minion
SEO Minion eklentisi;

  • Sayfa SEO’nuzu analiz eder,
  • SERP önizleme aracı sunar,
  • Hreflang etiketinizi denetler,
  • Bağlantılarınız durumunu kontrol eder,
  • Mevcut konumunuz hakkında bilgi verir.

Son bir özelliğinden bahsedecek olursak; gerçekleştirdiğiniz bir arama sorgusunda Google aramasını iki farklı konum üzerinden karşılaştırmanıza olanak tanır.
Global SEO çalışmaları gerçekleştirenler için oldukça önemli ve dikkat çekici bir özelliktir.

  1. 5. Keyword Everywhere

keyword everywhere
Keyword Everywhere, hedeflemekte olduğunuz anahtar kelimenin detaylı verilerini sizlere sunmakta olan bir eklentidir. Google aramada sorguyu yazarken sizlerin, aranma hacmi, rekabet anahtar kelimelerinizi vs gösterir. Bununla birlikte, alakalı anahtar kelimeleri ve onunla ilişkili verileri de görmenize yardımcı olur.
Keyword Everywhere hakkında en ilginç olan şey ise; Google arama motorunun daha çok destekliyor oluşudur. Keyword Everywhere tarafından desteklenen web sitelerinin listesini paylaşmak gerekirse;

  • Google
  • Youtube
  • Google Trends
  • Google Keyword Planner
  • Majestic
  • Google Analytics
  • Amazon
  • Answer the Public
  • Moz
  1. 6. MozBar

mozbar
MozBar, Moz tarafından oluşturulmuş bir Chrome eklentisidir ve web tarayıcınızdan ayrılmadan farklı web siteleri veya arama motoru sonuç sayfaları (SERP) hakkında anında SEO bilgileri elde etmenizi sağlar.
Çeşitli backlink metrikleriyle birlikte, bu uzantıdan bir web sitesinin alan adı yetkilisini ve sayfa yetkisini de görebilirsiniz. Bu araç çubuğu eklentisiyle domain otoritesi, meta etiket detayları, moz sıralaması vb dahil olmak üzere taradığınız sayfa hakkındaki önemli verileri hızlı bir şekilde göstermektedir. Eğer ki, bir blogcu bakış açısıyla bakarsanız duruma, bu araç çubuğu bir gönder için bağlantı kurabilmek adına güvenli kaynaklar bulmanız konusunda sizlere yardımcı olmaktadır, çünkü tek bir tıklama ile o sayfanın güven faktörüne ulaşabilirsiniz.
Çok değerli veriler ve istatistikler sağlayan MozBar Chrome eklentisi, tüm SEO çalışması gerçekleştirenlerin olmazsa olmazıdır.

  1. 7. Ahrefs Toolbar

Ahrefs Bar
Ahrefs Toolbar, Ahrefs toolunun ücretsiz bir şekilde sunmuş olduğu bir Chrome eklentisidir. Bu araç çubuğu, tüm önemli SEO metriklerini doğrudan SERP’lerden görmenizi sağlar. Ahrefs Toolbar eklentisinin birkaç özelliğinden bahsetmek gerekirse;

  • Backlink sayısı,
  • Yönlendirilen alan sayısı,
  • Tahmini organik arama trafiği,
  • Sıralama anahtar kelime sayısı,
  • DR ve UR’yi kontrol etmenize olanak sağlar,
  • Anahtar kelime önerileri sunar.
  1. 8. LinkMiner

Link Miner 1
Broken link kurma, web siteniz için backlink oluşturmanın en etkili yollarından biridir. Bununla birlikte, zaman alıcıdır ve uygun araçların yardımı olmadan, umursamaz bir görev olabilir. Bu yüzden bu çabada size yardımcı olması için LinkMiner gibi bir araç kullanmanız gerekir.
LinkMiner, sayfadaki herhangi bir bağlantı için backlink bilgilerini ve sosyal verileri gösterir. Bu bağlantıları da sizler için bir CSV dosyasına aktarır.
Ayrıca, görüntülediğiniz web sayfasında toplam veya harici bağlantıların toplam sayısını öğrenmek için LinkMiner’i de kullanabilirsiniz.

  1. 9. Redirect Path

Redirect Path.png
Yönlendirmeler SEO çalışmalarının oldukça önemli bir parçasıdır. Redirect Path, mevcut URL’inize girdiğinizde URL’deki tüm yönlendirmeleri tek tıklama ile sizlere göstermektedir.
Eklenti 301, 302, 404 ve 500 http durum kodlarının yanı sıra Meta ve Javascript yönlendirmeleri gibi istemci taraflı yönlendirmelerini de işaretleyerek başka türlü görülmeyebilecek olası sorunları da sizlere gösterebilmektedir.
Ayrıca bir düğmeyi tıklatarak diğer http üstbilgilerini (sunucu türleri ve önbellek üstbilgileri gibi) ve sunucu IP adresini görüntüler.

Check My Links
Check My Links, bağlantı oluşturucular ve içerik editörleri başta olmak üzere SEO çalışmaları yapmakta olanlar için de oldukça yararlı bir eklentidir, çünkü bir sayfadaki bağlantının çalışıp çalışmadığını hızlıca kontrol etmenize izin verir. Tek bir tıklamayla sayfanın tüm bağlantılarını hızlı bir şekilde tarayabilir ve kaç tane kırık bağlantı olduğunu görebilirsiniz.
Bağlantı oluşturmak için çok kullanışlı bir eklentidir, çünkü yöneticileri broken linkler hakkında bilgilendirebilir ve onlardan çalışan linklerle değiştirmelerini isteyebilirsiniz.

  1. 11- Google Analytics URL Builder

Google Analytics URL Builder
Google Analytics, web sitenizin trafiğini izlemek için son derece güçlü bir tooldur.
URL Builder eklentisi, Google Analytics kampanyalarınızda izlenmesini istediğiniz URL’leri hızlı bir şekilde etiketlemek için oldukça kullanışlıdır.
Bu eklentiyi kullanmak için alışveriş sepeti gibi görünen URL Builder simgesine tıklayın. Tool daha sonra sayfanın geçerli URL adresini otomatik olarak çekerek, kaynak, araç, kampanya vb. Alanları içeren bir form doldurmanız gerekmektedir.
Formu doldurduktan sonra, araç nihai URL’yi otomatik olarak oluşturur. Daha sonra bu yeni etiketli bağlantıyı sosyal medya hesaplarınızla paylaşabilir ve Google Analytics’i kullanarak bağımsız olarak izleyebilirsiniz.

  1. 11- WooRank

WooRank
Herhangi bir web sitesi için derinlemesine bir SEO raporu sunan WooRank tarafından oluşturulmuş bir Chrome eklentisidir.
WooRank eklentisi simgesine tıkladığınızda, araç, trafik tahminleri, trafik sıralaması, Google Ads trafiği vb. İstatistikleri içeren web sitesinin SEO analiziyle sağ bir menü açar.
Ayrıca Title, Description, anahtar kelime, metin /HTML oranı, site içi link inşası ve backlinkler, anchor text gibi site içi ve site dışı birçok veriyi sizlere sunmaktadır.

  1. 13- WordCounter

Word Counter
SEO’da yazılan içeriğin kaliteli olması kadar içeriğinizin 10x Content şeklinde uzun da olması gerekmektedir.
WordCounter eklentisi, kelime sayıcı anlamına gelmektedir. Web sitesi üzerinde seçtiğiniz bir içerikte sağ tıklayarak eklentinin menüsünü açtığınızda seçili içerik hakkında bilgiye sahip olabilmektesiniz.
WordCounter Plus, seçili metnin tüm verilerini/istatistiklerini görüntülemenizi sağlayan basit ancak fazlasıyla kullanışlı bir eklentidir. Seçilen alanın, kelime ve karakter sayısını, ortalama kelime uzunluğunu ve uzun kelimenin hangisi olduğu hakkında sizlere bilgi vermektedir. Diğer kelime/karakter sayan eklentilerin aksine, WordCounter farklı bir web sayfası açmaz ve herhangi bir izin gerektirmez.

  1.  14- SimilarWeb

Similarweb
Herhangi bir web sitesi için trafik ve anahtar kelime önerileri sunan SimilarWeb, kullanıcıların tek bir tıklamasıyla internette arama yaparken herhangi bir web sitesi için istatistikleri ve stratejiyi görmeyi sağlayan popüler bir eklentidir.
Bu eklenti yeni ve etkili SEO stratejileri arayanların yanı sıra pazardaki farklı eğilimleri analiz etmek isteyenler için de oldukça yararlıdır.

  1. 15- Page Speed Insights

pagespeed insights
Google Web Yönetici araçlarının bir parçası olan PageSpeed Insight, masaüstü ve mobil siteler hakkında bilgi sağlayan bir SEO aracıdır. Sitenizin hızını kontrol etmek için toolun sitesine girdiğiniz de domain yazarak analiz etmesini bekleyerek zaman kaybetmenize gerek yok, direkt olarak web siteniz üzerinden eklentinin simgesine tıklayarak sitenizin mobil ve masaüstü hızını analiz edebilirsiniz.
Bu eklenti ile sitenizi analiz ettikten sonra sitenize 100 üzerinden bir puan veriyor. Eğer puanınız düşükse sizlere ne yapmanız gerektiğini gösterebilmek adına asıl siteye yönlendiriyor.

  1. 16- AMP Validator

Ampvalidator 1
Google’ın 2015 yılında açıklamış olduğu Hızlandırılmış Mobil Sayfalar (AMP) yeni teknolojisiyle mobil kullanıcılara eşsiz bir deneyim sunuyor. AMP sunumlarından ve teknik dokümanlardan alınan sonuçlara göre; AMP sadece içerik siteleri için değil web sitelerin bütün mobil alt yapısına inşa edebiliyor.
AMP, öncelikli olarak mobil kullanıcıları için yapılmış olsa da desktop bilgisayarlarımızdan da bir web sayfasının AMP olup olmadığını kontrol etmemiz gerekmektedir. Bu eklenti sayesinde, sayfanın kodlarına bakmadan sayfa hakkında bilgi sahibi olabiliyoruz.
Bu eklenti, AMP doğrulaması için her sayfayı otomatik olarak kontrol edebiliyor. Eğer bir web sitesinin AMP versiyonu mevcut ise eklenti simgesi yeşile dönüyor. Herhangi bir uyarı ya da hata varsa eklenti simgesinin altında listelenerek kullanıcıya sunuyor. Geçerli bir AMP sayfası ise; AMP Validator’un simgesine tıklayarak sayfanın direkt AMP versiyonuna geçiş yapabiliyorsunuz.

  1. 17- Tag Assistant

Tag Assistant
Tag Assistant kesinlikle her SEO uzmanının ve dijital pazarlama uzmanının kullanması gereken bir eklentidir. Bu eklenti, Google etiketlerinin siteye yüklenip yüklenmediğini ve bu etiketlerin doğru bir şekilde çalışıp çalışmadığını bizlere gösteriyor.
Analiz etmek istediğiniz siteye girdikten sonra Tag Assistant simgesine tıkladığınızda karşınıza birçok renkli etiket açılacaktır. Bunlar;

  • Yeşil Etiketler: Her şey yolunda.
  • Gri Etiketler: Bu sayfada herhangi bir Google etiketi bulunamadı.
  • Mavi Etiketler: Geliştirmeniz gereken konular ile ilgili öneriler sunmaktadır.
  • Sarı Etiketler: Kodların yerleşiminde hata tespit edildi.
  • Kırmızı Etiketler: Kritik kod hataları tespit edildi.

Belirtmiş olduğum eklentileri kullanmak SEO çalışmalarınız olumlu yönden etkilerken, stresiniz de azaltacaktır. Ve birçoğu, backlink oluşturma ve anahtar kelime tespiti gibi becerilerin nasıl geliştirileceği hakkında da yararlı bilgiler sunmaktadır.

SEOPera Eklentisi Kullanışlı Mı?

Bir çok SEO meta verisini tek bir panel üzerinde toplayan bu eklenti, web sitelerini kolay ve profesyonel şekilde analiz etmenize yardımcı olacaktır. Kolay kullanımı ile profesyonel SEO uzmanı olmasanız bile analizleriniz profesyonel seviyeye yakın olacaktır.

3xx Yönlendirmelerini Gösteren Eklenti Var Mı?

Redirecth Path Chrome SEO Eklentisi sayesinde sayfaların 3xx yönlendirmelerini, hangi sayfadan yönlendiğini, kaç kere yönlendirme işlemi gerçekleştirdiğini kolaylıkla tek bir sayfada görebilirsiniz. Kullanımı oldukça kolay olan bu eklentiyi kullanmanızı tavsiye ederiz.