Güncel İçerik (3x hızlı indexlenme)
Güncel içeriğin herkes Google açısından önemini biliyordur. Sitemizde hangi aralıklarla içerik yayınlanıyorsa, Google Botları'n ziyareti de ona göre şekilleniyor ve içerik güncelliği ile doğru orantıda site ziyaret sayısını belirliyorlar.
Dolayısıyla sitede gün aşırı içerik değişikliği varsa Google gün aşırı girmeye başlıyor. Saatte bir değişiklik varsa saatte bir Google ziyaret ediyor.
İmleme Siteleri (4x hızlı indexlenme)
İmleme siteleri, en çok içerik girilen sistemlerdir. Öyle imleme siteleri vardır ki, neredeyse dakika başı yeni bir link eklenmekte ve içerik güncellenmektedir. Google Bot neredeyse bu sıklıkta güncellenen imleme sitelerinden çıkmamaktadırlar. Dolayısıyla yeni yazılan yazılarınızın linkini bu sitelere eklemek, Google'ın yazınızı anında farketmenizi sağlayacaktır. Tabi ki burada indexleme hızı tamamiyle, imleme sitesinin güncellenme sıklığına bağlıdır.
Sosyal Siteler (5x hızlı indexlenme)
Tabi ki, burada sosyal sitelere genel olarak imleme siteleri dahil olsa da, onlar dışındakilerden bahsedeceğim. Özellikle Twitter, Facebook, FrienFeed gibi sosyal sitelerde son yazılarınızın linklerinin yer alması 3 ila 6 kat arasında indexlenme hızınızı arttırabilir. Bunun için Son yazılarınızı Twitter, Facebook gibi uygulamalara göndermek oldukça iyi bir tercih olacaktır.
Ping Siteleri (4x hızlı indexlenme)
Ping siteleri, arama motorlarına yeni yayınlana yazılar hakkında veri gönderen sitelerdir. Hazır sistemlerimiz destekliyorsa otomatik ping servislerine gönderme ayarları yapılmalı. Desteklemiyorsa, Elle bu servislere yazılarımız eklenmelidir.
Sitemap Oluşturma (3x hızlı indexlenme)
Site içerisindeki yazılarımızın bir güncellenme aralığı varsa, site haritasının da güncellenme sıklığı vardır. Özellikle anasayfanızdan link çıkışında bulunduysanız bu daha fazla olmaktadır. Google Search Console'a sitemap ekledikten sonra, Google'daha hızlı ziyaret edebilmektedir, site haritasınız. Aynı zamanda sitemap eklentisi kullanıyorsanız bunun da oldukça faydası olacaktır. Çünkü sitenize her eklenen yeni link, site haritası eklentisi tarafından Sitemap'e eklenerek arama motorlarına bilgilendirmelerde bulunmaktadır. Aynı zamanda bu bilgilendirmeyi, Google Search Console'a Sitemap'i yeniden yükle diyerek de yapabilirsiniz.
Site haritasında alacağınız backlinkler, site haritanızın güncellenme sıklığını arttıracaktır. Bu vesileyle, tüm sayfalarınızın linkini listeleyen site haritanız dan Google, yeni bir sayfa açılıp açılmadığını anlayabilmektedir.
Yazılarda küçük değişiklikler (2x hızlı indexlenme)
Yazıların kendi içlerinde güncellenme sıklığı yine Google botları açısından önemli bir kriterdir. Yazı içerisinde, cümle değişiklikleri hatta kelime değişiklikleri yapsanız bile bu Google botların gözünden kaçmayacak ve bir sonraki ziyaretini kısaltacaktır.
Yazılara Yorum Yapılması (2,5x hızlı indexlenme)
Yazılarınıza yorum yapılması, yine o sayfa içerisinde ayrı bir güncelleme olayıdır. Bir yazıya ne kadar sık yorum ekleniyorsa, Google Bot yine o sıklıkla ziyaret etmeye başlayacaktır. Bu açıdan ziyaretçileri yorum yapmaya teşvik edin ve yapılan yorumlara mutlaka cevap verin. Eğer yorum yapılmıyorsa, ziyaretçi kılığında siz bile yorum ekleyebilirsiniz.
Sık güncellenen sitelere yorum yapmak (3x e kadar hızlı indexlenme)
Sık güncellenen sitelere, kendi sitenizi de belirterek yorum yaptığınızda, o sayfaya Google Bot'un ilk gelmesiyle, botu sitenize de çekmiş olacaksınız. Özellikle burada yorum yaptığınız sayfanın güncelliği, sitenin güncelliğinden daha önemlidir. Dolayısıyla, sık yorum alan bir yazıya yorumda bulunmak daha avantajlı olacaktır.
Siteniz hızlı olsun (2x e kadar hızlı indexlenme)
Hızlı siteyi hem ziyaretçiler, hem Google sever. Siteniz ne kadar hızlı olursa ve xhtml boyutu ne kadar az olursa, Google'daha çok ziyaret etmeye başlar. Bir siteyi hızlandırmak için gerekli 30 a yakın kriteri İnanılmaz Site Hızlandırma Yöntemleri başlığında anlatacağız.
Linkinizi ilgili Google arama sonucuna ekleme (1.5x hızlı indexlenme)
Evet hiç kimsede yer almayan bilgilerden bir tane daha. Yeni bir yazı yayınlar yayınlamaz, yazıya ait, ilgili anahtar kelimede Google'da arama yapın. O arama sayfasında en altta "Memnun kalmadınız mı? Daha iyisini yapmamıza yardımcı olun" yazmaktadır. Buraya tıklayarak ilgili linki ekleyerek Google sonuçlarında göremediğinizi, görmek istediğinizi belirtiyorsunuz.
Sidebarda son yazıları listeleme (2x hızlı indexlenme)
Yan menüde sitenize ait son yazıları listelerseniz. Google bot, herhangi bir yazınızı ziyaret için gelse de, yan menüden son yazınızı fark ederek onu indexleyecektir.
Yazı linkini Google'da arama (1.5x hızlı indexlenme)
Yazdığınız yazının linkini Google'da arayarak, bir nevi bu link hakkında Google'ı bilgilendirmiş oluyorsunuz. Çok etkili olmasa da, yine faydası dokunabilecek bir tekniktir.
Google toolbar kullanımı (2x hızlı indexlenme)
Google toolbar, kullanılarak yine Google'u ziyaret edilen sayfalardan haberdar edebilirsiniz. Bu şekilde yeni sayfanıza yapacağınız birkaç ziyaret ile indexlenmesine katkıda bulunabilirsiniz.
Anasayfa güncelliği (2x hızlı indexlenme)
Anasayfa ne kadar güncel ise, anasayfanızda yer alacak son yazıda o kadar daha erken farkedilir ve indexlnir. Anasayfanızın güncelleiği, sayfadaki farklılık ve çeşitlilik ile olur. Bunları nasıl sağlarız.
Son yorumları gösterme : Yazılarınıza yapılan yorumları anasayfada göstererek devamlı güncel içeriğe sahip olmasını sağlayabilirsiniz.
Rastgele yazılar : Rastgele yazıları gösterme de oldukça etkili bir taktiktir. Her sayfa gösteriminde rastgele yazı çıktıkça, anasayfa içeriği de farklılık göstereceği için o kadar bot ziyareti artacaktır.
Forumdaki son yazılar : Eğer bir foruma sahipseniz, forumdaki son yazıları listeleyerek, hem forum yazılarının daha hızlı indexlenmesini sağlarsınız. Hem de, anasayfa içerisinde oluşan güncelleme ile Google Bot'un dikkatini çekersiniz.
Sayfa içlerinde benzer yazılar (1,5x hızlı indexlenme)
Bir yazı içerisinde, benzer yazıları listelerseniz, yeni yayınlanan yazının benzeri bir başka yazı Google Bot tarafından ziyaret edildiğinde, yine benzer yazılardan son yazının dikkat çekmesi sağlanacaktır.
Yazıya etiket eklemek (1.5x hızlı indexlenme)
Yazılan yazıya, daha önce kullanılmış bir etiket eklerseniz. Bu etiket sayfasının Google tarafından ziyaret edilmesi halinde son yazıda fark edilerek indexlenecektir.
Sonuç olarak, buradaki tüm yöntemlerin aynı yazıda uygulanması halinde, indexlenme hızını saniyelere kadar indirebilirsiniz.
Not : x ile belirtilenler kattır. Yani 2 katı, 3 katı vs. gibi. Daha çok hangi kriterin daha öncelikli olduğunu belirtmek üzere kullanılmıştır. Kesin bir ölçü olmamakla birlikte, kişisel değerlendirme ve kanaattir.
Okuduğum kadarıyla yorum yaparak index hızını arttırmayı şu an yapıyorum 🙂
Teşekkürler hocam bu bilgileri bende kendi iddaa tahminleri sitemde deniyorum. Mesela bu yazıyı yazarkende sık güncellenen sitelere yorum yapmak maddesini yerine getirdim sanırım 🙂 Kolay Gelsin
Faydalı bilgilerden dolayı teşekkür ederim. WP SEO'da hızlı indekslenme ile alakalı sanırım biraz sıkıntılar var.
Diyelim ki içinde yüzbinlerce yazı bulunan bir databasesimiz var ve her bir dakikada buradan yazıyı alıp kendi blogumuzda yayınlamak istiyoruz. Sitemiz her dakika güncellenecek. Bunu nasıl sağlayabiliriz
Çok güzel bir çalışma olmuş.. SEO konusunda en bilgilendirici makalelerden biri olmuş tebrikler. Devamınıda sabırsızlıkla bekliyoruz
Kendi bildiklerim sizin anlattıklarınız yanında devede kulak gibi kalır ben kendi halinde kendi sitelerimi yönetmeye çalışan biriyim bilgim çok yetersiz bu gibi bilgileri doğru şekilde kullanırsam sanırım başarılı olurum emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Gerçekten Çok Yararlı Bilgiler. Sadece Sizden Öğrendiklerimle Warez Sitemi Bile 1K Hite Getirdim. Teşekkürler SEO Hocası
Friend Feed e RSS mi ekleyerek otomatik ekliyor ve Google'da hemen çıkıyor. Tümünü yapıyorum sitem en erken 4 saatte indexleniyor. Domainin yaşı yeni olduğu için olabilir mi?
çok güzel bir yazı olmuş gerçekten. Aslında dediklerinizin bazılarını 2 gün önce yazdığım yazının indexlenmesi için sürekli yapıyorum ama maalesef hala indexlenmedi 🙁 sanırım sık sık içerik giremediğimden olsa gerek.
Teşekkürler çok güzel ve yararlı makale hazırlamışsınız başarılarınızın devamını diliyorum 🙂
tşk ediyorum gerçekden kaliteli bir SEO yardım sitesinin kaliteli bir makalesi 🙂
dediklerinize aynen uygulayarak sitemin hızlı indexlenmesini ve düzenli olarak hitimin artmasını sağlıyorum. Teşekkürler
bır tema degıstım SEO filan kalmadı nekadar ugrassamda
eskıyı yukluyorum normale donuyor.. temayıda degısmelıyım mecburen eskıyı nasıl yaptıysam yenıyıde yaptım o sekılde Google'da cıkamıyorum hıt sıfırlandı blogger kullanıyorum acaba güncel olursam yeni içeriklerlen zamanla normale donermı yoksa ciddi bir sıkıntımı var
Harika anlatmışsın usta umarım başarıların bu şekilde devam eder gerçekten çok iyi bir anlatım.
çok verimli bir yazı olmuş, özellikle yazar kılığında yorum atma kısmına bayıldım.....
Gerçekten indexlenmes sorunum var sitemi açalı daha 1 hafta oldu ama özgünleştirilmiş 🙂 makalelerimden sadece ikisi indexlendi 86 taneden. sizin taktiklerinizi deniyeceğim bakalım ne sonuş doğuracak
7 yıllık site ve içeriğide gayet iyi ama çok yavaş indexleniyor bunun nedeni ne? Lütfen yardım.
Madem ki Çok indexlenen yazıdan dediniz bizde yorum yapalım 🙂 Mükemmel bir anlatım olmuş emeğinize Sağlık
Teşekkürler hocam.gerçekten çok ayrıntılı harika bir yazı yazmışsınız.indekslenmenin hızlı olması için her yolu ayrıntıları ile dile getirmişsiniz.hızlı index almak için herhalde bunlardan başka yapılacak bişeyde kalmamıştır.başarılar.
Çok teşekkürler hocam fakat bunların hemen hepsini yapmama rağmen bir türlü index atamıyorum sorun nerde anlamadım rica etsem ilgilenirmisiniz?
Yazdığınız bilgilerin hepsi mükemmel. Bilmediğim bir kaç konu var mış. Birazcık onlara odaklanacağım. Teşekkürler
Blogunuzu yakından takip ediyorum hocam. Yazılarınızı okurken sıkılmayı bırakın, bu işi gerçekten sevdiğimi anlıyorum 🙂
Teşekkür ederim faydalı bilgiler. Yine de bir konuda dikkat çekmek istiyorum. Şu an için ücretsiz blog sağlayıcılar arasında en amatör hale gelen sunucunun blogcu. Com olduğunu düşünüyorum. Sayfa sahibine ait olmayan reklamlar. Sağdan soldan fırlayan reklam pencereleri ve blogcu. Com'um o enteresan kararıyla sabit şablonları değitirememe durumu vs vs. Böyle bir blog çöplüğü bile halen daha Google aramalarında baş sıralarda geliyor. (Benim eski bloglarım için söylüyorum) site yönetimine mail attım. kapatın şu bloğumu silin artık. Adımı arattığımda çocukluğumda yayınladığım içeriklerin karşıma çıkmasını istemiyorum. Sizin reklamlarınızı yayınlamak istemiyorum ama beni kaileye alan dahi olmadı. Bukadar amatör bir sunucu nasıl oluyor da Google aramalarında en başlarda çıkıyor. Hemde hiç SEO çalışması yapmadığım halde. Nereye gitsem peşimden geliyor 🙂 Şimdilerde wp kullanıyorum. Özel alan adıyla. Tamamen özgün içerik oluşturuyorum fakat Google ile iyi anlaşamıyoruz şu sıralar. Amma döktüm içimi be:) Herkese bol yorumlu yayınlar dilerim
hocam tek kelimeyle mükemmel, bunlarla hem hızlı indekleniyo hem organik hit hem de aramalarda üst sıralarda çıkılıyor. teşekkürler
gerçekten her site sahibinin bilmesi gereken çok değerli bilgiler bunlar. Paylaştığınız için çok teşekkürler.
bunlar çok önemli bilgiler aslında temel bilgiler çoğu SEOcu bile eminim bunları bilmez.
gerçekten her site sahibinin bilmesi gereken çok değerli bilgiler bunlar tesekurler.
paylaşımlar için teşekkürler bizlere çok fatdası oluyor buradaki ve buna benzer bilgiler ellerine sağlık admin arkadaşım
Tesekkurler aydinlandik zor konularda SEO ipuclari verseniz iyi olmazmi
Çok güzel bir paylaşım...
emeğiniz için teşekkürler..
güzel bir SEO çalışması denemeliyiz...
Çok güzel bir makale olmuş emeğinize sağlık. "Linkinizi ilgili Google arama sonucuna ekleme" ilk defa burada bu bilgiyi öğreniyorum.
Öncelikle vermiş olduğunuz için bilgiler için teşekkürler. Ben de şunu öğrenmek istiyorum; 2 yıl gibi uzun bir zaman öncesinde indexlenmiş bir sayfanın tamamen değiştirilmesi ya da kaldırılması siteye zarar verir mi? Yardımcı olursanız, sevinirim:)
sağ ol hafız da bunları yapsak bile eğer site kara listede ise yine fayda etmez ki. Ama yinede teşekkürler makale için
SEO Hocası farkı 🙂 İndex hızında 'google tools' oldukça önemli. Siteye içerik girdikten sonra Google tools ile Google gibi getir yaparsak çok hızlı index alıyor.
Hocam çalışmalarınızı ilgiyle takip ediyor, sitelerim için tavsiye ettiğiniz çalışmaları eksik etmiyorum.
Paylaşımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.
Bilgi paylaştıkça artar. Sevgiyle kalın
5-6 Saatte hala yazımı indexlememesi normalmidir? yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Sitemi sürekli güncel tutuyorum bu yöntemlerin de yaptım 1 güne düştü indexleme hızı umarım daha da düşer teşekkürler
çok güzel bir yazı dizisi sitemde bu taktikleri uygulamaya koyucam.bunları yaptıktan sonra hızlı index alacağım eminim
Keşke böyle kaliteli bilgi veren siteler daha da artsa. Gerçekten emeğinize sağlık. Yazılarınızın devamını bekliyoruz. Sağlıcakla kalın.
Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Çok faydalı oldu bu siteyi bulduğum.
en kısa zamanda rent a car firmamın web sitesi için bu bilgileri değerlendirmeye başlıyacağım 🙂
teşekkür ederim, kitapkeyfim sitemiz için iyi bir çalışma olacağına ınanıyorum.ip uçlarından yararlanacağım.
Güzel yazı teşekkürler çok yararlı oldu bu bilgiler ve bi çoguda çok faydalı. Yorum atalımda Google sizide indexlesin 🙂
yazi cok guzel olmuş. Benim film sitem var. yani hergun ayni saatlerde film yuklemliyim. umarim dogru anladim. kolay gelsin.
Emeğinize sağlık, çok teşekkürler. Özellikle yeni başlayanlar için ipucu değil hazine olmuş resmen.
Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. sitemize bu adımları tek tek uygulayacağım.
Hocam Büyük sitelere Yorum yapın demişsiniz Ama bakıyoruz ki büyük siteler yorum bölümünde website ekleme Bölümünü kaldırıyor sizin gibi 😀
Bir şey sormak istiyorum eğer yardımcı olursanız çok sevinirim. Bir sitem var yeni açtım ve tahmin edeceğiniz gibi girdiğim içerikler hemen indexlenmiyor bende sitem büyüyene kadar en azından bir 6-7 ay kadar girdiğim içerikleri Google gibi getir ile indexliyorum fakat bugün biraz aratştırayım dedim ve şu yazıyı gördüm
"Olumsuz – ) Google gibi getir sistemini kullanarak indexlettiğiniz konular, doğal index alan web sitelerininkine göre biraz daha arkaplanda kalacaktır. Özellikle haber siteniz var ise ve genellikle alıntı içerik yapıyor iseniz geri sıralamada çıkarsınız. Doğal indexleme her zaman önceliklidir."
ve bir de
"Olumsuz – ) Web siteniz bu sistemi çok kullanan bir sistem ise doğallıktan çıkmıştır ve arama motoru tarafından farklı bir gözle yorumlanacaktır."
bu yazının ne kadar doğru olduğu hakkında bilgisi olan lütfen bana yazabilir mi? Benim için önemli eğer bu yazılan doğru ise günde 2 içerik girerek Googleın doğal indexlemesine bırakacağım. Sitemi geleceği benim için önemli. İamkeremaydin@gmail.com bilgisi olan bu mailden yazarsa sevinirim. Çok teşekkür ederim
güzel olmus tesekkurler
Merhaba arkadaşlar hizli index güncel bir site olursaniz ve sık sık yorum atırın başka sitelerden kopi içerik almamaya bakın siteniz hizli bir şekilde yükselir. Sitenize ziyaretçi gönderin siteniz yeni ise arkadaşlarınızdan rica edin sitenizde kısa bir süreliğine dolansın.
Artık bazılarını güncellemeniz gerekiyor diye düşünüyorum hocam. Bazıları artık işe yaramıyor.