Film siteleri genellikle ana kelimelerden hit çektiği gibi alt sayfalarından yani filmlerin yayınlandığı sayfalardan da hit çekmektedir. Hatta bazı sitelerde alt sayfalardan gelen hit ana sayfalardan bile fazla olabilmektedir. Film sitesi sahiplerine özel olarak derlenen SEO anektodlarımıza geçmeden önce normal siteler için yapılan SEO çalışmalarına kıyasla, film sitelerine yapılan SEO stratejilerinin biraz daha farklı olduğunu belirtmek isteriz.
Film Sitelerine Özel Video Sitemap Oluşturma
Film siteleri için sitemap oluştururken site haritanızı hazırlamak için bazı eklentiler işinizi görebilmektedir. Bunların başında Google Video Sitemap V2.4 Eklentisini sorunsuz bir şekilde WordPress sitelerinizde kullanabilirsiniz.
Google sıralamalarında fark ettiyseniz bazı sitelerin video sitesi olarak algılanarak film adı, içeriği, oyuncuları hakkında bilgiler vermektedir. Aşağıdaki resimde etkilerini görebilirsiniz.
Ziyaretçilerin video sitemap kullanan siteler ile etkileşimi oldukça yüksektir. Örneğin sıralamada 2. Sırada olsanız bile eğer ki birinci sıradaki kişi video sitemap kullanmıyorsa ziyaretçilerin sizin sitenizi tercih etmesi kaçınılmazdır.
Video sitemap oluştururken dikkat etmeniz gereken noktalardan biri ise video uzantılarıdır. Google bünyesine video uzantıları olarak .mpg, mpeg, .mp4, .m4v, .mov, .wmv, .avi, .asf, .ra, .ram, .flv kabul edilmektedir.
Eğer ki WordPress altyapısı kullanmıyorsanız, video sitemap oluşturmak için online servis olan canadaSEOzone.com/web-services/xml-video-sitemap-generator/ servisini kullanarak kolaylıkla oluşturabilirsiniz.
Oluşturduğunuz sitemap haritalarını Google bünyesine göndermek için web yöneticisi araçları yerine normal site haritanızı gönderir gibi aynı şekilde gönderin. Video sitemap yerine kullanabileceğiniz Google servislerinden diğeri de Rich Snippets özelliğidir. Kullanımı ve kurulumu konusunda Google Search Console'da bulunan talimatları uygulayabilirsiniz.
CDN Yapısı Kullanın
Film siteleri online olarak yüksek ziyaretçilere ev sahipliği yaptığından dolayı CDN yapısı kullanmanız site içi optimizasyon avantajları sağlamaktadır. Sitenizin performansını arttıracak CDN tekniği sitenizin daha hızlı açılmasını ve SEO açısından artı bir puan almasını sağlar.
WordPress’te CDN kullanımı için W3 Total Cache eklentisi bulunmaktadır. Bu eklenti medya dosyalarını uzak bir sunucudan çağırarak sitenin daha hızlı çalışmasını sağlar. Bunun yanı sıra Free CDN eklentisini de denemenizi tavsiye ederiz.
Anahtar Kelime Kullanımı
Anahtar kelimelerinizi kusursuz bir hale getirin. Örneğin “Red 2” filmi için özel olarak oluşturduğunuz etiketlerinizi önce diğer siteler ile karşılaştırarak analiz edin. Diğer sitede bulunan etiketler ile aynı etiketler kullanmadan kusursuz etiketler oluşturmaya çalışın.
Video açıklamalarınızda yazacağınız özgün açıklamalarda filmin konusunu ve tanıtımını kullanıcı odaklı olarak yer verin. Film ismini de 1 defa geçirmeniz SEO uyumlu benzersiz içerik oluşturmanız için yeterli olacaktır.
İçeriklere İntro Yerleşimi
Film siteleriniz için filmler hazırlarken kendinize özel bir intro yaparak filmin en başına yerleştirin. Bu işlevin marka ve site bilinirliği açısından oldukça büyük önemi vardır. Bunun yanı sıra filmin bazı noktalarında oluşturacağınız alt yazılarında sitenizin reklamına yer verebilirsiniz.
“Bu film ornekdomain.com tarafından oluşturulmuştur. Emeğe saygı açısından ornekdomain.com sitesinden izleyiniz.” Şeklinde bir altyazı kullanmanız etkili olacaktır.
Sosyal Paylaşım İkonlarına Yer Verin
Film sitelerinde bulunan sosyal etkileşim ikonları diğer sitelere oranla daha fazla kullanılmaktadır. Bunun sebebi kişilerin izledikleri filmleri, paylaşarak veya arkadaşlarına tavsiye ederek fikir alışverişinde bulunmaktadır.
Sosyal paylaşım ikonları olarak özel bir tasarım kullanmanız sizi diğer sitelerden ayıracak bir önemli noktadır. Butonlarınızı olabildiğince siteniz ile uyumlu ve insanlarda ilgi uyandırmalı. Örnek olabilecek sosyal paylaşım butonları için fikir vermesi açısından aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz.
iconfinder.com/search/?q=social+
Site İçi SEO Hatalarını Düzeltin
Site içi SEO analizi https://www.seohocasi.com/seo-nedir/ ile site hatalarını giderin ve bu şekilde %35 lik site içi SEO oranını artırarak SEO kalitesini güçlendirin.