Dizinler SEO'nun vazgeçilmezleridir. Dizinler içerisinde yer alan sitelerin kalitesine ve sitelerin tavsiye etme oranlarına göre dizinlerin Google gözündeki değeri değişmektedir.
Bir dizine site eklenirken, gerekli olan 4 - 5 bilgi vardır. Bunlar;
Site Urlsi
Başlık
Site Açıklaması
Sitenin Kategorisi
Site Etiketleri
Site Urlsi : Çoğunlukla sitenin anasayfası olmaktadır.
Site Başlığı : 2 veya 3 kelimeden oluşan sitenin içeriğini ifade eden, genellikle de sitede yer alan başlık kullanılmalıdır. Birden fazla anahtar kelimenin virgül ile ayrılarak başlığa girilmesi, spam görüntüsü vererek dizinlerde onaylanması zorlaşır, onaylanması halindeyse dizine katkısı ve siteye katkısı çok az olur. Hatta Google gözündeki değerini bile düşürebilir.
Site Açıklaması : Siteyi ifade eden mantıklı bir cümle olmalıdır. Örnek olarak, "araba oyunları yarış oyunları, oyunlar, kamyon oyunları bulunur" spam olarak sitenize zarar verebilirken bunun yerine, "araba ve yarış oyunları başta olmak üzere, online olarak oynayabileceğiniz güncel oyun sitesidir." şeklinde açıklama girilmelidir. Bu şekilde bir cümlede, noktalama işaretleri ve bağlaçlar kullanılarak cümle içi keyword density oranı optimize edilirken organik bir cümle yapısıyla da sitenin Google gözündeki değeri maksimuma getirilmektedir. Bu bölüme, eğer sitenin meta descriptionu cümle yapısıyla yer alıyorsa, direkt meta descriptionu da girebilirsiniz.
Sitenin Kategorisi : Eklenecek kategori ne kadar sitenin amacına uygun olarak seçilirse, benzer içerikli sitelerle birlikte listeleneceğinden siteye katkısı da o kadar fazla olacaktır.
Site Etiketleri : Etiketler bölümüne, site ile doğrudan alakalı anahtar kelimeler virgül ile ayrılarak girilir.
Yukarıdaki bölümlerde, belirtilen şekilde eklemeler yaparsanız, eklenen dizinin kalitesi çok fazla olmasa da o dizinden maksimum şekilde faydalanmış olursunuz.
Örnek Bir Dizine Ekleme Şekli
SEO Hocası ile Güncel Dersler (keyword density oranı %20 - bir cümle için uygun oran, bir adet daha SEO kelimesi olsaydı oran % 33 e çıkacaktı ve riskli olacaktı)
SEO ve WordPress hakkında optimizasyon, danışmanlık ve tema tasarımı sitesi.
/İnternet/Web/Web Günlükleri/İş Dünyası/
SEO dersleri, wordpress, SEO eklentileri, danışmanlık, Google, SEO, tema, tasarım, webmaster, optimizasyon
aslında ben dizinlerin pek bir faydasını göremedim ama yine de eklemekte fayda var tabiki..
Her dizine de eklememek lazım. Buraya eklenmeyi başarırsanız çok faydasını görürsünüz. Bunu başarabilmek için de bu makaleyi iyi okuyup iyi anlamak gerekli.
teşekkürler çok güzel anlatım olmuş..sitenizi sürekli takip ediyorum elinize sağlık 🙂
güzel anlatım olmuş teşekkürler çalışmalarınızın devamını bekler başarılar dilerim...
Dizinlerin uzun vadede faydası mutlaka olmaktadır. yazı için teşekkürler.
Bilgileriniz bizim için çok değerli, Çalışmalarınızın başarılı bir şekilde devamı tememi ederiz.
Makale bence o kadar iyi değil. Çünkü dizin sadece güvenirlilik açısından yararlıdır. Bizim sitemiz çeşitli dizinlerde olmasına rağmen ve ayrıca 5-6 yıllık site olmasına rağmen zaman zaman filtrelere takılıyor hatta ve hatta Google Ads gibi para ile girdiğimiz reklamların hesaplarını askıya alıyorlar. İçeriğine de bir baksanız ne kadar özenle ve black hat SEO kullanmayan bir site olduğunu görürsünüz. Ancak gazete ilanı kelimesi hariç diğer konumuzla alakalı aramalarda gösterilmiyor. Acaba fazla mı kasıyorum.
admin bey dizin sitelerin Google kelime bazında faydası var mıdır bir açıklama yaparsanız sevinirim